Українська English
 
 

Керівники фондів «Україна 3000» і «Дитяча лікарня майбутнього» зустрілися з представниками Програми розвитку державно-приватного партнерства USAID

13 листопада 2013 року представники Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» провели зустріч з фахівцями Програми розвитку державно-приватного партнерства (Public Private Partnership Development Program, P3DP) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У зустрічі з боку P3DP взяли участь директор з підготовки проектів ДПП Тетяна Коротка, директор програм Мік Мюллей, міжнародний експерт з питань ДПП Кріс Шугарт; з боку благодійників – Голова Правління Фонду «Україна 3000» Марина Антонова, Голова Правління Фонду «Дитяча лікарня майбутнього» Олександр Максимчук, директор департаменту медичних програм Фонду «Україна 3000» Віра Павлюк, директор департаменту міжнародного розвитку Фонду «Україна 3000» Андрій Коцюба.

Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, пов’язаних із впровадженням в Україні такої форми співпраці, як державно-приватне партнерство. Це засноване на довгостроковому договорі співробітництво між організацією публічного сектору (наприклад, органом місцевого самоврядування чи центральним органом виконавчої влади) та приватною компанією чи підприємцем щодо надання державних послуг та покращення інфраструктури. Головне завдання Програми розвитку державно-приватного партнерства і полягає у допомозі в створенні в Україні середовища, сприятливого для державно-приватного партнерства.

Фахівці P3DP надали роз’яснення щодо можливості створення в Україні установи інноваційного типу на основі державно-приватного партнерства на прикладі неприбуткового недержавного закладу охорони здоров’я для надання якісних консультативно-діагностичних та медичних послуг.

Програма розвитку державно-приватного партнерства фінансується USAID. Її місія втілюється шляхом реалізації п’яти взаємопов’язаних завдань:

  1. Вдосконалення законодавства для створення правового середовища, що складається із законів та підзаконних актів, які сприяють впровадженню ДПП.
  2. Підтримка діяльності національного уповноваженого органу з ДПП у наданні ним допомоги місцевим органам влади та центральним органам виконавчої влади, які прагнуть підвищити ефективність та якість надання комунальних послуг і покращення інфраструктури  через залучення приватного партнера.
  3. Навчання та інформування у пілотних містах Програми розвитку ДПП, які бажають підготувати та реалізувати проекти ДПП, за допомогою семінарів, конференцій та навчальних поїздок. Крім того, організовуються програми просвіти, які інформують громадськість про переваги участі приватних компаній у наданні комунальних послуг та обслуговування інфраструктури.
  4. Впровадження пілотних проектів ДПП в ключових секторах шляхом надання допомоги пілотним містам на всіх етапах підготовки проекту: від концепції до представлення пілотних проектів на ринку через прозорий та конкурентний конкурс. Отриманий практичний досвід слугуватиме подальшому удосконаленню середовища та процесів для використання ДПП в Україні.
  5. Запобігання глобальним змінам клімату та сприяння розвитку чистої енергетики є наскрізним завданням, яке зачіпає всі 4 вищенаведені цілі. Програма розвитку ДПП інтегрує питання змін клімату в усі види своєї програмної діяльності на національному та місцевому рівнях.

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси