Українська English
 
 

Відбулася урочиста церемонія відкриття Центру NOVO

Відтепер жителі Західних областей України, які мають потребу у високоточній медичній діагностиці, мають можливість зробити обстеження, не вирушаючи у далекі подорожі. У Львові на базі міської комунальної дитячої клінічної лікарні розпочав роботу Медичний центр NOVO – надсучасний діагностичний заклад, який надає послуги на обладнанні останнього покоління, аналогів якому в Західній Україні ще не було.

Урочисте відкриття Центру відбулося 11 листопада 2014 року. У ньому взяли участь Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко, Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, директор департаменту медичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Світлана Хотіна, президент Асоціації педіатрів України, директор Інституту педіатрії, акушерства і гінекології Юрій Антипкін, Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук, головний лікар Львівської міської комунальної дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Устаткування, встановлене у Центрі, навіть через десять років експлуатації вважатиметься надсучасним. Це, зокрема, магнітно-резонансний томограф Optima MR450w GE Healthcare 1,5 тесла, 128 каналів, апертура (діаметр отвору) тунелю – 70 см; комп’ютерний томограф Toshiba Aquilion PRIME 4D на 160 зрізів (пошарові сканування) за хвилину; три ультразвукові сканери (два експертного класу з технологією 4D та портативний). Створення Центру тривало півтора роки. Загальна вартість встановленої тут апаратури та іншого облаштування складає 50 мільйонів гривень. Фахівці Центру акцентують увагу на високому рівні безпеки пацієнтів та якості медичної допомоги.

Медичний центр NOVO створений Установою благодійного фонду «Центр медичних інновацій» – недержавною, неприбутковою доброчинною організацією, що її заснував Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього». У 2013 році Фонд вирішив реалізувати пілотний проект, у якому впроваджувались би найкращі сучасні медичні, управлінські, навчальні технології, на базі одного з дитячих медичних закладів України. У тісній співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000», який реалізує всеукраїнську програму допомоги дитячим медичним закладам «Від лікарні до лікарні», шляхом конкурсного відбору була обрана Львівська міська комунальна дитяча клінічна лікарня. Суттєву допомогу у створенні Центру надала Львівська обласна і міська влада.

Центр NOVO робить справжню революцію у сфері управління медичними закладами. Це перша в Україні медична установа такого рівня, яка працює на благодійних засадах. Саме за цим принципом організована робота багатьох медичних закладів США, Канади, країн Європи. Тісна співпраця між Центром та міською дитячою лікарнею побудована на основі принципів державно-приватного партнерства.

«10 років тому наш Фонд поставив перед собою завдання створити кращі умови для лікування дітей в Україні, – сказала, звертаючись до присутніх, пані Катерина Ющенко. – За ці роки ми реалізували багато програм і проектів, найбільші з яких – «Від лікарні до лікарні», окремою важливою складовою якої було стажування українських лікарів за кордоном; «Радість дитинства – вільні рухи» на допомогу дітям з ДЦП і відома всім програма допомоги державі у створенні Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини, «Дитячої лікарні майбутнього». У 2010 році, коли ми зрозуміли, що зреалізувати цей проект у тому вигляді, у якому ми його задумували, не є можливим, ми почали шукати різні шляхи, як використати набуті нами знання і досвід».

Пані Катерина розповіла, що, у пошуках бази для втілення окремих здобутків проекту «Дитяча лікарня майбутнього», Фонд «Україна 3000» влаштував конкурс серед лікарень – учасниць програми «Від лікарні до лікарні», за результатами якого було прийнято рішення реалізовувати проект на базі Львівської міської комунальної дитячої клінічної лікарні. «Я дуже рада, що завдяки добрим стосункам з лікарнею, а також керівництвом Львова та області нам вдалося створити і відкрити цей Центр, оснастити його сучасним обладнанням, – зазначила вона. – Сподіваюся, нам вдасться поставити й інше важливе обладнання. Бажаю усім нам терпіння і Божого благословення».

Катерина Ющенко передала в Центр NOVO ікону Святого Георгія Переможця, яку у 2007 році подарував для Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.

За словами Голови Наглядової ради УБФ «Центр медичних інновацій», Президента Асоціації благодійників України Олександра Максимчука, Центр глибоко інтегрований у лікувальний цикл ЛКМДКЛ. Передбачається, що він прийматиме на обстеження визначені категорії пацієнтів лікарні, а в подальшому, завдяки високому рівню і комплектації встановленого тут обладнання, він може стати складовою замкненого перинатального циклу, на кшталт того, який сьогодні діє в Інституті педіатрії, акушерства і гінекології. На такій можливості наголосив директор ІПАГ Юрій Антипкін.

Варто зазначити, що Центр прийматиме на обстеження як дітей, так і дорослих пацієнтів.

Центр NOVO реалізовуватиме низку благодійних програм. Олександр Максимчук зазначив, що вже сьогодні є три напрями благодійної діяльності, за якими Центр реалізовуватиме програми і проекти. Перший – це безкоштовне обстеження дітей, батьки яких загинули на Майдані або у ході АТО. Другий – безкоштовне обстеження важких пацієнтів ЛКМДКЛ. І третій – продовження програми стажування українських лікарів за кордоном. Центр відкритий для співпраці з доброчинними організаціями та приватними благодійниками у реалізації програм і проектів у сфері медицини.

У подальших планах керівництва Центру – залучення коштів на закупівлю сучасного мамографа, денситометра та інших апаратів, які дозволять розшити спектр діагностичних послуг.

Нагадаємо, у жовтні-листопаді 2014 року Медичний центр NOVO провів низку заходів з нагоди відкриття. Так, 24 жовтня на базі Центру відбувся семінар «Практика державно­приватного партнерства у медичному закладі», в якому взяли участь головні лікарі та провідні фахівці медичних закладів Львова та області, представники благодійних організацій. Центр був освячений і прийняв перших пацієнтів 28 жовтня 2014 року.

Фото Сергія Кропанцева

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси