Українська English
 
 

Робочі зустрічі Голови правління фонду у Вашингтоні

Перебуваючи з робочим візитом у США Голова правління Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» Олександр Максимчук відвідав Вашингтон, де провів кілька зустрічей з представниками волонтерської спільноти, керівниками благодійних організацій та громадськими діячами, що працюють у США.

Надзвичайно динамічною та цікавою відбулась зустріч з Віталієм Дубілем – засновником та керівником міжнародного гуманітарного проєкту Support Hospitals in Ukraine («Підтримка лікарень України» www.uahospitals.org.) України. Олександр Максимчук подякував пану Віталію за вагому роботу проєкту, який ще від середини 2014 року надає допомогу державним чи муніципальним медичним закладам у формі гуманітарної допомоги. Упродовж цих років медичні установи в Україні отримали необхідне обладнання для своєї роботи та порятунку хворих. Команда Support Hospitals in Ukraine співпрацює з найбільшим постачальником відновленого медичного обладнання у США – Project C.U.R.E.

Наступною пройшла зустріч з Тетяною Шей – президенткою Фонду «People of Ukraine» («Люди України»). Пані Тетяна розповіла про важливу роботу її організації, яка убла створена у 2016 році. Фонд займається допомогою в реабілітації пораненим українським військовим та працює над реабілітацією ветеранів українсько-російської війни, підтримкою дітей та родин постраждалих військових. В рамках цієї зустрічі керівниками було обговорено формат майбутньої співпраці двох організацій.

Окрім того, у Вашингтоні Олександр Максимчук взяв участь у презентації програми HelpUkraine22 – Операція «Паляниця» (Допомога Україні22). Проєкт зосереджено на заповненні прогалин у гуманітарній допомозі нужденним в Україні за допомогою швидких дій та прямого реагування на певні проблеми. HelpUkraine22 – команда американських та українських експертів, які поєднують у своїй діяльності міжнародний досвід, українське лідерство, інновації та технології задля швидкої та ефективної роботи для допомоги українцям, які постраждали від війни. Пан Максимчук подякував керівнику програми HelpUkraine22 Браяну Меффорду та його колегам за налагоджену ефективну співпрацю з українськими організаціями та за надзвичайно важливу у час війни фінансову підтримку задля порятунку та підтримці життєзабезпечення цивільного населення на території східних областей України.

Олександр Максимчук разом із працівниками Американсько-української ділової ради (U.S.-Ukraine Business Council (USUBC) Надією Хомазюк та Олексієм Слюсаренко, а також представницею Посольства України в США Катериною Смаглій відвідали відкриття представництва Благодійного фонду «Разом» («Razom for Ukraine») у Вашингтоні.

Фонд «Разом»  починався із невеличкої групки однодумців у соцмережах, а сьогодні їх близько двох сотень: активних волонтерів. Є осередки у Нью-Йорку, Вашингтоні, Детройті та Філадельфії. Після Майдану, під час якого Razom найкраще вдалось мобілізувати фінансові ресурси, вони прагнули зайнятись довготерміновими проектами – збирати кошти, наприклад, на українську освіту. Але й за океаном українську благодійність довелось спрямувати на ті ж цілі, що й в середині країни. Займались медичним обладнанням та допомогою українським військовим, особливо тим військовим, які повертаються з війни з посттравматичним синдромом. Наразі фонд допомагає долати наслідки війни та активно долучається до проектів, що допоможуть українцям.

В суботу 7 травня 2022 року на завершення короткого візиту до Вашингтону, Олександр Максимчук відвідав благодійний концерт українсько-американського бандуриста-віртуоза Юліяна Китастого, який відбувся в Українському домі, який було  відкрито у вересні 2021 року у столиці США (Ukraine House). Ця подія організована спільно з US Ukrainian Activists на підтримку медичного батальйону Госпітальєри Госпитальеры Hospitallers, які рятують життя на передовій у суворий час, коли Україна боронить свою свободу. У ході заходу також відбувся благодійний аукціон, на якому було презентовано витвори мистецтва українських майстрів.

Під час концерту та аукціону відбулися ряд зустрічей з громадськими діячами: скульпторкою та авторкою пам’ятника-Меморіалу жертвам українського Голодомору-Геноциду 1932-1933 років, який відкрито у 2015 році в Вашинтоні Ларисою Куриляс, одним із лідерів БО «United Help Ukraine» лікарем Юрієм Дейчаківським, Президенткою БО «US Ukrainian activists» Надією Шапоринською.

Усі вище перелічені зустрічі Голови правління фонду Олександра Максимчука у Вашингтоні не могли б відбутись без сприяння команди Американської-Української ділової ради, в першу чергу її Президента Моргана Вільямса, директорів Марини Антонової, Надії Хомазюк, Олексія Слюсаренка, програмного спеціаліста Олександра Немченка.

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси