Українська English
 
 

Фонди «Україна 3000» і «Дитяча лікарня майбутнього» сумують з проводу смерті почесного віце-президента Cedars-Sinai Богдана Маланяка

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» і Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» глибоко сумують з приводу смерті Богдана Зиновія Маланяка, почесного віце-президента медичного центру Cedars-Sinai з академічних питань. Богдан Маланюк відійшов у вічність у віці 83 років і до останнього часу зберігав енергію і силу духу, віддано служив своїй Батьківщині – Україні.

Богдан Маланяк народився 1930 року в Україні. В останні роки Другої світової війни змушений був покинути Батьківщину разом з родиною, яка 1948 року оселилася в США. Він зробив блискучу військову кар’єру, по закінченні якої отримав ступінь у галузі ділового адміністрування. Протягом 37 років працював у Cedars-Sinai Medical Center як помічник віце-президента з навчальної та наукової роботи, а після виходу на пенсію і до кінця життя продовжував консультувати, надихав учнів та колег у різних питаннях охорони здоров’я.

Багато років Богдан Маланяк віддав роботі у Товаристві допомоги українцям у Каліфорнії, був членом Ради директорів, президентом, секретарем, членом консультативної ради. Він активно сприяв реалізації програм і проектів, покликаних покращити життя в Україні. Відомі ініційовані ним програми стипендій, проекти з міжнародного співробітництва між вченими і медичними працівниками США та України, акції із передачі інвалідних візків «Колеса для України».

Саме Богдану Маланяку Фонди «Україна 3000» і «Дитяча лікарня майбутнього» завдячують програмою стажування українських лікарів у Cedars-Sinai Medical Center. Його натхнення, кипуча енергія та невичерпний оптимізм вдихнули життя у цю програму. За п’ять років стажування у Центрі пройшли вже понад 20 медичних працівників з України.

Ми завжди пам’ятатимемо Богдана Зиновія Маланюка як людину сміливу, енергійну та щиру, сповнену любові до ближніх. Найбільшим щастям для нього була допомога іншим. Він був невиправним оптимістом, який умів бачити красу життя.

Світла і вічна пам’ять Вам, пане Богдане! Спочивайте з миром!

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси