Українська English
 
 

Фонд «Україна 3000» і Товариство допомоги Україні в Каліфорнії передали медичне обладнання Інституту педіатрії, акушерства і гінекології

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» і Товариство допомоги Україні в Каліфорнії (California Association to Aid Ukraine, CAAU) продовжують співпрацю, яка триває вже понад вісім років.

Цього разу благодійники закупили медичне обладнання для ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології Національної академії медичних наук України». Цей заклад надає високоспеціалізовану медичну допомогу дітям та жінкам з усієї країни. Сьогодні медична установа приймає на лікування багато дітей та жінок із східних регіонів країни, зокрема Донбасу та Луганської області. На разі тут проходять лікування понад 50 переселенців та дітей військових, які беруть участь в АТО.

ІПАГ отримав реанімаційно-хірургічний монітор вартістю 49 990 гривень. Кошти були передані CAAU, закупівлю і передачу обладнання здійснив МБФ «Україна 3000».

CAAU засновано у 1991 році і є неприбутковою волонтерською організацією, яка базується в Південній Каліфорнії. Основною метою Товариства є допомога Україні. Це і підтримка дитячих будинків, і стипендіальні програми для талановитих школярів, і спонсорування спортивних змагань для дітей, які виростають без батьківської опіки. Вже 15 років CAAU разом із Wheels For Humanity реалізує програму допомоги інвалідам – благодійники передають в Україну інвалідні візки для дітей та дорослих із вадами. У 2006 році CAAU започаткувало проект «Наукові дослідження рятують життя», реалізація цього проекту дає змогу багатьом вченим з України проводити різноманітні дослідження та приймати участь у наукових конференціях в інших країнах світу (США, Угорщина тощо). Програма допомоги CAAU старшим людям в Україні ставить за мету опіку над хворими та немічними людьми. Крім того, CAAU зробило великий внесок у процес навчання лікарів-неонатологів (тренувальні курси первинної реанімації новонароджених).

Співпраця CAAU і Фонду «Україна 3000» розпочалася 2007 року. Відтоді дві організації успішно реалізували низку проектів у сферах медицини, освіти, допомоги потребуючим. До Революції гідності співпраця була зосереджена в основному на підвищенні кваліфікації українських медиків за кордоном. Так, за сприяння CAAU понад 20 фахівців з України пройшли стажування в одному з кращих шпиталів світу – Cedars Sinai Medical Center. Починаючи з 2014 року, Товариство допомагає громадянам України, які постраждали унаслідок подій на Майдані та у ході АТО. Фінансова підтримка CAAU допомогла українським дітям, батьки яких постраждали на Майдані та в АТО, відпочити за кордоном. Також, через посередництво Фонду «Україна 3000», Товариство передає гуманітарні вантажі в українські шпиталі.

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси