Українська English
 
 

Держава шукатиме можливості для добудови Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини

Якщо Уряд прийме відповідні рішення, в українську інфраструктуру охорони здоров’я прийдуть величезні іноземні інвестиції. Про це 20 березня 2014 року під час брифінгу тему «Українська медицина – початок відродження» заявив Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій.

Відповідаючи на запитання щодо добудова нового корпусу «Охматдиту», Олег Мусій підкреслив, що «Міністерство охорони здоров’я в добудові нового корпусу «Охматдиту» ніяким чином не задіяно». «Все буде залежати від того, чи запланований секвестр бюджету, який має бути від 20 до 30% – буде залишено чи не буде залишено фінансування саме цього розділу, і чи отримуватиме ці кошти «Охматдит», – сказав він. – Якщо не буде – то він добудовуватись не буде. Якщо буде – він буде добудовуватись».

Але Міністр охорони здоров’я бачить інші шляхи вирішення цього питання. «У мене вже була зустріч з інвесторами, які готові вкласти інвестиційні кошти в добудову подібних речей», – сказав він і зауважив, що це – шлях, яким можна піти у питання добудови Всеукраїнського центру охорони здоров’я матері і дитини. «Я щиро вірю, що після того, як Україна отримала можливості стати цивілізованою, і якщо Уряд прийме відповідні рішення щодо іноземних інвестицій, які я також буду лобіювати, – до нас прийдуть величезні іноземні інвестиції, у тому числі в охорону здоров’я. Перші перемовини з іноземними партнерами мені дають в цьому оптимізм. Тому таки існуючі «довгобуди» чи нові проекти будуть обов’язково реалізовані – не державою, то за рахунок іноземних коштів».

Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього» розглядає варіант добудови Центру із залученням іноземних інвесторів. Нагадаємо, у листопаді 2013 року керівники фонду провели зустріч з фахівцями Програми розвитку державно-приватного партнерства (Public Private Partnership Development Program, P3DP) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та обговорили можливість запровадження в Україні такої форми міжнародної співпраці.

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси