Українська English
 
 

Фонд «Дитяча лікарня майбутнього» і Міжнародний жіночий клуб Києва передали ІПАГу біохімічний аналізатор

Вже кілька місяців у лабораторному комплексі Інституту педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України успішно працює сучасне медичне обладнання – автоматичний біохімічний аналізатор. Його встановлення стало можливим завдяки допомозі Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» та Міжнародного жіночого клубу Києва.

Автоматичний аналізатор виробництва Австрії для ІПАГу закупив Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього». До того медики користувалися аналізатором, який пропрацював 25 років і вийшов із ладу. Тому питання придбання нового аналізатора стояло для Інституту надзвичайно гостро. Проект закупівлі аналізатора, запропонований Фондом, став одним з переможців конкурсу грантів, який щорічно оголошує Міжнародний жіночий клуб Києва. Вартість обладнання – 334 тисячі гривень.

27 жовтня 2015 року благодійники завітали в Інститут, щоб подивитися, як працює аналізатор. Лабораторний корпус ІПАГ відвідали Голова Опікунської ради благодійної програми «Дитяча лікарня майбутнього» Катерина Ющенко, дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Оксана Смеречук, член Міжнародного жіночого клубу Києва Лариса Коцюба, Голова Правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Марина Антонова, заступник Голови Правління Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» Віра Павлюк, а також керівники компанії «Сенте-Лаб» – її засновник Володимир Казаров та виконавчий директор Людмила Юдіна. У супроводженні головного лікаря ІПАГ Любові Слєпової гості мали можливість поспостерігати за аналізатором у дії та поспілкуватися з медиками, які з ним працюють.

За допомогою нового обладнання фахівці лабораторного корпусу мають можливість з високою точністю робити цілий спектр аналізів. За один прийом аналізатор може обробити біоматеріал 30 пацієнтів. Загалом щодня ІПАГ має потребу в обробці аналізів близько 60 пацієнтів.

До цього дня благодійники приурочили ще одну акцію: Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та компанія «Сенте-Лаб» передали лабораторному корпусу ІПАГ комплект витратних матеріалів.

Фонд «Дитяча лікарня майбутнього» багато років плідно співпрацює з ІПАГ. Починаючи з 2011 року, Фонд передав у різні відділення Інституту медичне обладнання на загальну суму понад 35 мільйонів гривень.

Міжнародний жіночий клуб Києва (International Women’s Club of Kyiv, IWCK) – міжнародна благодійна організація, заснована у 1992 році, до якої входить понад 250 жінок з близько 50 країн світу. Усі члени клубу працюють на волонтерських засадах заради злагоди в суспільстві країни, в якій вони зараз живуть, – України. Подібні Жіночі клуби існують у багатьох країнах, але клуб Києва відрізняється активною благодійною діяльністю. IWCK влаштовує в Києві численні акції, підтримує громадські, благодійні і волонтерські організації, співпрацює з закладами охорони здоров’я. Так, вже багато років організація влаштовує Різдвяний ярмарок на підтримку малозабезпечених українських жінок, дітей, інвалідів та людей похилого віку. Окрім цього, IWCK щороку оголошує конкурс грантів на підтримку програм і проектів благодійних організацій України.

Підтримати проект

Підтримати проект

Обери інформер

Допоможи дітям! Розмісти у себе баннер
Приклад інформера:

Відео презентація

Сервіси